Kitap Adı: The End of Your World – Yazar Adı: Adyashanti
Benliğimiz ile sanal bütünlenmemiz ve bunun farkındalığı ile dünyamızın dönüşmeye başlaması, bir anlamda aslında önce yıkılması… İçerik klasik bir yaklaşım gibi görünse de bence postmodern bir yaklaşım, daha çok hayatın içinden bir anlatım içeriyor.
Aydınlanmanın aslında nasıl “kişiye özel” bir süreç içerdiğini ve herkese özgün olduğunu, zorlukların ve tuzakların varlığı ;))) (bu bölüm özellikle enfes)… çok güzel anlatılmış.
Soyut olan bu içsel yolculuğu, yaşamın içindeki zor ve kolay gibi görünen süreçleri aynı değerde görüp bizlere birer yaşam öğretmeni olduğunu kendi dilince anlatıyor. Bu tür yolculuklarda genellikle bir seviye ulaşmak için karşıtı olan diğer seviyenin aşılması gerektiğinden söz edilir. Ancak bunların bütünleştirilmesi ile gerçeğin doğduğundan pek söz edilmez 🙂
Aydınlanma veya farkındalık sürecini anlatan bir çok kitapta ele alınmayan çok özel bir konu daha işliniyor; “Aydınlanma sonrasında ne olur?”u anlatıyor ve aslında aydınlanmanın “eve ayak basıp, ışıkları yakma ve ilk atılan adım” olduğunu söylüyor. Yoksa aydınlanma sonrasında mucizeler ya da pembe bulutlar oluşmuyor. Bilakis tüm çıplaklığı ve sadeliğiyle, yaşamın net ve her halini kapsayacak şekilde görünür olduğundan söz ediyor. Yaşamın her kesitinin bu süreçte nasıl da yeniden aydınlandığını ve yepyeni anlamlar kazandığından söz ediyor.
Yaşam ve gerçek kendimizle yeniden tanışmaya ne dersiniz?
(Öneren: Gül Yılmaz Çınar)